Vpiši iskalni niz

Deuter

Podjetje Deuter je leta  1898 ustanovil Hans Deuter. V svojih začetkih so s poštnimi torbami oskrbovali Bavarsko Kraljevo pošto, zelo znani so bilu tudi po izdelovanju konjskih sedel. Od leta 1928, ko je Deuter z nahrbtniki opremil odpravo v Pamir, je razvoj in izdelava Deuterjevih produktov močno podprta z mnenji in izkušnjami izkušenih alpinistov in pohodnikov. Z odpravo na Nanga Parbat, leta 1934, se je rodila prva zvezda Deuter-ja – nahrbtnik Tauern, ki je postavil izredno visoke standarde in je ostal vodilno ime podjetja skoraj 30 let.

Vojna je je pustila posledice, vendar jo je Deuter ne samo preživel temveč razširil svojo ponudbo na šotore, pri izdelavi nahrbtnikov pa je kot prvi uporabil najlon in s tem postavil nove norme. Leta 1971 je bil vodilni proizvajalec nahrbtnikov v Nemčiji.  Z nadaljnjim razvojem in novimi inovacijami (hrbtišče Aircomfort, prvi kolesarski nahrbtnik,…) so proizvodnjo preselili v Vietnam.

Deuter je član fundacije Fair Wear (Fear Wear Foundation-FWF), ki člane zavezuje k visokim  delovnim in socialnim standardom delavcev.

Več o Deuterju lahko preberete na:

http://www.deuter.com/DE/en/