Vpiši iskalni niz

2117 of Sweden je bil ustanovljen leta 2003 s strani fantov, ki niso našli, kar so hoteli v švedskih športnih trgovinah. Iskali so športna oblačila z lepim dizajnom in visoko funkcionalnostjo, a s cenami, ki so bile dosegljive tudi večini ljudi. Zato so združili svoje 30 letne izkušnje na področju oblačil v smučarski industriji in ustanovili podjetje 2117 of Sweden. Že od samega začetka je znamka rasla z veliko hitrostjo in se sedaj prodaja v 18 državah in 4 celinah. 

2117 se v glavnem povezuje z smučarskimi oblačili, razvija pa tudi kolekcije za golf, tek in outdoor športe. Glavne smernice oblikovanja je čistost linij, ter svetle barve. Podjetje je znano tudi po sodelovanju pri velikih dogodkih, kot os Volvo Ice Camp Kaprun in Volvo Austrian Amateur Open.

Oblikovalci in produktni vodje iz 2117 vedno stremijo k kombinaciji novih idej in tehnik izdelave, v sodelovanju z športniki in ambasadorji, ki nosijo 2117 of Sweden oblačila. Od leta 2012 je glavna smernica podjetja eko-prijazna kolekcija oblačil, saj kar 70% kolekcije prihaja iz recikliranih materialov.