ZGODOVINA ARENE

Areno je ustanovil športni vizionar Horst Dassler, sin ustanovitelja Adidasa. Ključni moment so bile poletne olimpijske igre v Munchenu, leta 1972, ko je Mark Spitz osvojil zgodovinskih sedem zlatih medalj. Takrat je Dassler začel s svojo vizijo ustanovitve znamke, ki bi skrbela za vse vodne športe in bila v tem najboljša.

Leta 1973 , samo eno leto po igrah, je Arena lansirala svojo prvo kolekcijo tekmovalnih kopalk, s tehnologijo Skinfit®, ki je bila v tistem času revolucionarna predvsem zaradi same teže kopalk.

Naslednje leto je Arena podpisala pogodbo z Avstralsko plavalko Shane Gould, ki je bila na olimpijskih igrah v Munichnu osvojila 5 zlatih medalj. V sodelovanju z odlično plavalko so razvili tudi posebno žensko linijo Shane Gould Fem.

Skozi vsa leta se je Arena zavedala pomembnosti sponzoriranja plavalcev iz svetovnega vrha, zato so za olimpijske igre v Montreali zasnovali t.i. Arena Elite Team, v katerem so bila zveneča imena svetovnega plavanja, kot na primer: Mark Spitz (USA), Novella Calligaris (ITA), Steve Furniss (USA), David Wilke (UK), Shirley Babashoff (USA), Gary Hall (USA), Klaus Dibiasi (ITA), Ulrika Knape (SWE) and Maxine “Miki” King (USA).

Leta 1980 je Arena predstavila kopalke Flyback®, ki so bile prve kopalke na svetu, oblikovane s tankimi trakovi, kateri so ustvarili večji manevrski prostor gibanja v zgornjem delu telesa. Ta tehnologija je zelo priljubljena še danes.