Trije kristalni globusi v roke Fischerjevim nordijcem

Čeprav se sezona skakalcem in biatloncem izteče šele naslednji teden, so smučarski tekači in nordijski kombinatorci svetovni pokal zaključili ta vikend, podeljeni pa so bili tudi veliki kristalni globusi, vsi pa so šli v roke Fischerjevim športnikom, kar je pravzaprav neverjetno.

Začnimo z Thereso Johaug. Po večih poskusih naskakovanja velikega kristalnega globusa, ji je letos končno uspelo.  Sezono je končala z zmago v Falunu na 10 km v prostem slogu pred veliko tekmico Marit Bjoergen. Pri moških je sezono z zmago na 15 kilometrov prosto končal Martin Johnsrud Sundby. Norvežan je edini, ki je sezono začel z zmago na otvoritveni tekmi v Kuusamu, nadaljeval z zmago na Tour de Skiju in končal z zmago na finalu svetovnega pokala v Falunu.

V Falunu je pravtako potekal finale pokala nordijske kombinacije. Slavil je Japonec Akito Wanabe pred Joergenom Grabakom (NOR) in Italijanom Alessandrom Pittinom (vsi Fischerjevi športniki). S četrtim mestom je sezono zaključil Nemec Eric Frenzel, ki je s pomočjo Fischerjevih smuči in čevljev prejel tudi veliki kristalni globus.