Tekaške smuči RCS Carbonlite Skating

 

Fischerjeva tehnologija napreduje vse bolj in bolj in tako so pri Fischerju ustvarili najlažjo tekaško smučko na svetu za najboljše tekače. Rep in konica smučka sta tako narejena iz karbonskih vlaken. Zmanjšanje teže na repu in v konici zmanjša inercijo, kar povzroči več hitrosti in boljšo ekonomijo gibanja. Fischer postavlja nove standarde s smučko, ki ima v krivini LUKNJO. S tem ponovno dokazuje, da je globalni “leader” v nordijskem smučanju. RCS CARBONLITE SKATING Z LUKNJO prinaša med tekmovalce in ljubitelje teka novo prednost: najnižjo inercijo pri vibracijah v krivini smuči, kar je ena najpomembnejših zahtev vseh tekmovalcev.

Fischer pri tehnologiji izdelave smuči z luknjo upošteva fizikalne zakonitosti o inerciji in masi. Tu je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da daljša in težja ročica povečujeta inercijo oz. vztrajnostni moment krivine smuči. Ker je smučka z luknjo v krivini lažja, se tako-imenovani “swingweight” oz. nihanje smuči pri vsakem odrivu zmanjša.

Fischer je še enkrat dokazal, da so enostavne rešitve, v povezavi z visoko tehnologijo izdelave, najbolj učinkovite.  Zmage v svetovnem pokalu, Olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih v nordijskih disciplinah pa to vedno znova dokazujejo.