Tehnologija DrymaxX na Fischerjevih oblačilih

Drymaxx tehnologija je oblikovana tako, da vas zavaruje v ekstremnih pogojih, kot je sneg, dež in veter. DrymaxX material je odporen proti vetru in vodi, hkrati pa je material, ki »diha«. Poglavitni del DrymaxXa je vrhnja membrana. Ta je sestavljena iz mikroskopskih por, ki so premajhne za penetracijo vode, vseeno pa lahko majhne vodne kapljice uidejo od znotraj navzven, kar da materialu svojo zračnost.

Drymaxx sam po sebi ni dovolj, da naredimo izdelek vodoodporen. Izdelki so zasnovani tako, da preprečujejo vodnim kapljicam vstop v notranjost, treba pa je misliti tudi na druge podrobnosi. Vsi logotipi so všiti od znotraj, šivi pa so zaščiteni z zaščitnim trakom. Žepi in zadrge so zasnovani tako, da vlaga ne vstopa v notranjost.

Posebnost DrymaxXa je tudi njegova prožnost, saj se lahko tkanina raztegne do 20%. To omogoča prileganje telesu, brez da bi žrtvovali udobje. DrymaxX je na voljo v 2-plastnih in 3-plastnih verzijah.

DrymaxX je material narejen iz recikliranega poliestra oz. iz recikliranih plastenk. Plastenke se sprva razstavijo mehanično, nato pa še kemično. Material je nato znova polimeriziran v vlakna, te pa nato v tkanino. Uporaba recikliranih materialov zmanjša obseg onesnaževanja in porabe nafte, saj plastenke ne končajo na odlagališčih, hkrati pa se ne uporablja nafta za proizvodnjo novih surovin.