Spet izjemen vikend za Fischerjevimi nordijci

Marit Bjoergen (NOR) je na 10-kilometrski preizkušnji s Fischerjevimi smučmi in čevlji spet zanesljivo zmagala, tokrat v Kuusamu. istim paketom kot Marit. Četrto in peto mesto sta pripadli Theresi Johaug in Kikkan Randall, obe tečeta z Fischerjevimi smučmi.

Pri moških je bila dominacija Fischerja še bolj očitna. Na 15-kilometrski preizkušnji so prva 4 mesta zasedli vsi Fischerjevi tekači! Zmagal je Petter Northug (NOR) pred Maximom Vylegznaninom (RUS) in Alexejem Poltoraninom (KAZ). Nehvaležno četrto mesto je zasedel Italijan Dario Cologna.

Tudi v smučarskih skokih se nadaljuje rumena prevlada. Svojo drugo zmago je dosegel Nemec Severin Freund, pred Dimitrijem Vasiljevim in Simonom Ammanom. Seveda so vsi trije dobitniki medalj skakali s Fischerjevimi smučmi, 4. mesto pa je dopolnil še Gregor Schilerenzauer.

Nadaljujemo s prevlado v biatlonu. Pri ženskah je na tekmi v Ostersundu prvih 15 mest zasedlo 12 Fischerjevih tekačic, med drugim tudi prvih 5. Zmagala je Tora Berger (tretja zaporedna zmaga), pred Belorusinjo Darjo Domrachevo in Nemko Andreo Henkel. Vse tri so tekle z Fischerjevimi čevlji in smučmi! Pri moških je 2. mesto dosegel Andreas Birnbacher (Fischerjeve smuči), pred Antonom Shipulinom (Fischerjeve smuči in čevlji).

 V nordijski kombinaciji sta Bernhard Gruber in Mario Stecher (AUT, Fischerjeve smuči in čevlji) dosegla zmago v ekipnem sprintu. 2. mesto sta dosegla Norvežana Haavard Klemetsen (smuči in čevlji Fischer) in Mikko Kokslien (Fischerjeve smuči) 4. sta bila naša Mitja Oranič in Marjan Jelenko, ki teče in skače z Fischerjevimi smučmi.