Speedmax Skate

Fischerjeva tehnologija napreduje vse bolj in bolj in tako so pri Fischerju znova ustvarili najhitrejšo tekaško smučko na svetu za najboljše tekače: SPEEDMAX SKATE.

Osnovna sestava teh smuči je enaka kot pri smučeh RCS CARBONLITE SKATE. Skrivnost pa tokrat leži v najmanjših podrobnostih in sicer v molekularni strukturi mase. Fischer je razvil poseben proces izdelave („Cold base bonding“), ki vzdržuje homogenost molekularne strukture v drsni oblogi. S tem se pridobi najboljše možne drsne lastnosti in najboljša možnost za pripravo smuči z različnimi mažami, saj pore v drsni oblogi vzdržujejo svojo prvotno obliko.

Pomembno je tudi to, da so na ta način smuči lahko hitrejše v širšem temperaturnem območju, saj vmesna plast v drsni oblogi absorbira temperaturne razlike ter s tem zagotavlja konsistentnost in odlične drsne lastnosti v različnih pogojih.

Fischer je ponovno dokazal, da vlaga v razvoj in raziskave in da prihaja do najboljših možnih rešitev. Zmage v svetovnem pokalu, Olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih v nordijskih disciplinah pa to vedno znova dokazujejo.

Fischerjev Speedmax Skate je prepričal tudi žirijo na največjem športnem sejmu ISPO in prejel nagrado za oblikovanje Red Dot. V natečaj je vstopilo kar 4662 izdelkov, a le nekaterim je pripadla čast nagrade, med drugim Fischerjevemu Speedmaxu.