Smith Forefront – popolnost tudi v kolesarskih čeladah

Smith je že dolgo vodja na svojem področju, kar se tiče integracije smučarskih očal in čelad, zato je bilo le še vprašanje časa, da to tehnologijo prenesejo tudi na področje gorskega kolesarjenja. Potrebno je bilo narediti čelado, ki bo varna, a hkrati lahka, z vrhunsko ventilacijo in hkrati združljiva z očali in naglavno kamero.

To jim je uspelo z kolekcijo Forefront z posebno Aerocore tehnologijo, ki občutno izboljša ventilacijo in regulacijo temperature, kar izboljša samo rošenje, hkrati pa je povečana sama varnost in absorbcija udarcev same čelade. Ta vrhunska kombinacija je bila dosežena s pomočjo novih revolucionarnih materialov kot sta EPS in Koroyd®, ki absorbirata celo več udarne energije, kot pa to predpisujejo mednarodni standardi, ob tem pa izboljšujeta samo ventilacijo. Tako ima čelada lahko več ventilacijskih kanalov, brez da bi s tem žrtvovali samo varnost.

 

Kaj je Koroyd®?

Koroyd® je nov material, sestavljen iz tisočih polimernih cevčic. Prav zaradi te cevaste konstrukcije je material izjemno zračen in zato odvaja vroč zrak iz kolesarjeve glave. Ob udarcu pa se tako Koroyd® zdrobi v popolnoma kontroliranem načinu, kot je tudi razvidno in spodnje slike.

 

Smith je tako tudi dodal svojo tehnologijo Vaporfit, ki jo je razvil za smučarske čelade, tudi v kolesarsko kolekcijo. Vaporfit je sistem zatesnjevanja čelade okoli glave brez žrtvovanja samega udobja, odraža pa se v izjemni fleksibilnosti, saj je mogoče sistem zatesnjevati za 5 cm v obe smeri, mogoče pa ga je tudi premikati v vertikalni smeri. Čelada je tudi povsem integrirana z ostalimi Smithovimi očali, ima pa tudi nastavek za kamero.

Celoten integriran sistem je bil nagrajen z nagradami kot so Red Dot Award, Product Design Award in Outside Gear of the Show.