Smith Aerocore – nov način zaščite vaše glave

Čelada nas lahko zlahka utesnjuje, v njej je lahko vroče in neudobno. Povsem normalno je, da se je zato Smith lotil izdelovanja takih smučarskih čelad, ki bodo nudile večje udobje, ki bodo lažje in bolj zračne. A da bi ljubiteljem smučanja ponudili vse to, je bil potreben izum popolnoma novega koncepta smučarske čelade – predstavljamo vam koncept Aerocore.

 

Samo jedro Aerocore koncepta je Koroyd® material. Ta se sestoji iz tisočih majhnih cevčic, natančno določene gostote in geometrijskih specifikacij. Prav ta struktura je izjemno učinkovita pri absorpciji samih udarcev, saj je le-ta za 30% bolj učinkovita kot to predpisujejo sami standardi. Prav zaradi tega je čelada lahko še lažja in udobnejša. Druga velika pozitivna lastnost Koroyda® je zračnost, ki jo zagotavlja prav cevasta struktura. Ta dovaja hladen zrak iz okolja in odvaja vroč zrak iz smučarjeve glave.

 

Koroyd® je patentiran mateiral, izdelan v Nemčiji in ne pomeni evolucije izdelave čelad; pravzaprav je to revolucija, saj prinaša nove razsežnosti udobja in varnosti.