Novi Vario Crown – še boljši oprijem

Fischer je lansiral revolucionarno Crown tehnologijo že leta 1976, ta pa je ponudila popolnoma nov pristop k smučarskemu teku, saj smučk kar naenkrat ni bilo treba več voskati, saj so se odlično obnašale v vseh razmerah, tako v različnih temperaturnih kot snežnih pogojih. Crown namreč s posebnim reliefom na masi smučke onemogoča zdrs nazaj klasičnim tekaških smučkam in s tem boljši oprijem in stabilnost. Fischer je to tehnologijo še naprej razvijal in razvil Premium Crown, ki je še izboljšala dosedanje dosežke te tehnologije.

Fischer še naprej razvija in inovira, nova serija Crown tehnologije pa se imenuje Vario Crown. Le-ta je zmes prejšnjih že razvitih in izjemno uspešnih SIngle Crown in Double Crown, ter novo razvitega Gliding crown. Single in Double Crown zagotavljata vrhunski oprijem ter maksimalen izkoristek odrivne moči, Gliding Crown pa zagotavlja še večje drsenje naprej in minimalno trenje.

Prav to razmerje med vsemi tremi reliefi zagotavlja najbolj optimizirano nastavitev, ki omogoča najboljši oprijem, ter drsenje naprej.