Novi Race Booster – še hitreje skozi zavoje

Fischer slovi kot podjetje, znano po inovacijah, le-te pa so rezultat vrhunskega sodelovanja med športniki in razvijalci. V tej tehnološki dirki so novi izumi in kreacije najprej preizkušene s strani vrhunskih smučarjev na tekmah svetovnega pokala. Šele če tam dokažejo svojo vrednost, najdejo svojo pot v serijski proizvodnji.

 

Podložna plošča Fischer Race Booster je ena od takih inovacij. Race Booster omogoča smučki  in s tem smučarju, da naredi krajši zavoj predvsem na račun hitrejše in krajše prve faze zavoja, saj se vsa moč skoncentrira v centru smuči. Race Booster je tehnologija, ki nudi oporo najboljšim smučarjem, ki želijo smučati še bolj agresivno. Ta tehnologija je trenutno prisotna pri veleslalomskih smučeh, testira pa se tudi na krajših, slalomskih.

Plošča je popolnoma preoblikovana in je sestavljena iz treh dinamičnih delov, namesto enega rigidnega. Le to pa dejansko omogoča plošči koncentracijo energije v sredini, kar omogoča še večjo eksplozivnost za hitrejše in krajše zavoje.