Nordic Offtrack Cruising

Mnogi bi se strinjali, da predstavlja poletje idealen čas za rekreacijo, tako so se razvile tudi številne oblike le-te: trekking, pohodništvo, nordijska hoja,… Zato se predstavlja vprašanje, kaj početi pozimi? Vemo, da je zima lep čas, zato je Fischer razvil posebno linijo nordijskih smuči in čevljev, za takoimenovano nordijsko pohodništvo po neurejenih terenih oz. Nordic Offtrack Cruising.

Fischer tako nudi 3 različne modele smuči, 2 z robnikom in enega brez. Vsi trije modeli so so specifično skonstruiriani, da zagotovijo plavajoč moment smuče z rahlo dvignjenimi sprednjimi krivinami. Zaradi te specifične konstrukcije so smuči bolj vodljive, hkrati pa omogočajo vrhunsko stabilnost in drsenje skozi neurejene in mehke terene.

Hkrati je Fischer poskrbel tudi za čevlje, ki so za te pogoje še posebej robustni. Zaradi razmer te oblike rekreacije namreč nudijo še večjo zaščito pred snegom in mrazom, da stopala ostanejo suha in topla. Ta modela sta Offtrack 3 in Offtrack 5. Na voljo je tudi model palice Offtrack z še posebej velikim paščkom, ki zagotavlja maksimalno stabilnost tudi v visoki snežni odeji.

 


Kaj o offtrack cruisingu porečejo slovenski demonstratorji teka na smučeh, si poglejte tukaj!