Nadgrajena kolekcija nahrbtnikov Futura

30 let nazaj je Deuter predstavil Aircomfort sistem hrbtišča, ta konstrukcija pa je pomenila revolucijo za sisteme hrbtišča na trgu. Sistem mrežic je ustvaril votel prostor med hrbtiščem in hrbtom, to pa je generiralo večji pretok zraka in s tem boljšo zračnost in večje udobje. Ta patentiran sistem je bil kopiran s strani konkurence, s tem pa je postal tudi industrijski standard. Deuter tako 30 let Aircomforta proslavlja z nadgradnjo legendarne Future, katere kolekcijo bo nadgradil z FlexLite sistemom, ki je že pobral mnoge sejemske nagrade. Nahrbtniki Futura bodo tako še bolj fleksibilni, to dejstvo pa je že prepričalo žirijo na Outdoor Showu – Futura je že dobila nagrado Outdoor Industry Award.

Future manjšega volumna (20SL, 22 in 28) bodo bile opremljene z enostavnim FlexLite okvirjem, ki bo še dodal na funkcionalnosti in fleksibilnosti pri minimalni teži. Future srednjih volumnov (od 24SL do 35EL) pa bodo opremljene z dvojnim okvirjem, ki bo še bolj sledil gibanju telesa, težo nahrbtnika pa še bolj prenesel na bočni del telesa.

Nahrbtniki Futura so opremljene z veliko funkcionalnimi žepki, ki nam še bolj olajšajo delovanje. Na bočnem pasu se najde velik žep za pametni telefon in druge stvari, na nahrbtniku so stranski žepki kot tudi žep za hitro dostopanje, kamor spravimo raznorazne zemljevide ipd. Mokro perilo se lahko pospravi v poseben žep, prav tako pa lahko na nahrbtnik pritrdimo pohodne palice. Da pa smo zaščiteni tudi pred dežjem, imajo nahrbtniki Futura integrirano tudi dežno pokrivalo.

Deuter bo tako predstavil tudi 2 dodatna SL modela, ki bosta prilagojena ženski anatomiji, ter 2 EL modela, ki bosta prilagojena pohodnikom višje rasti.