KosteliĆ veliki zmagovalec – INTERVJU!

Ivica KosteliĆ – ime, ki se je zapisalo v zgodovino z osvojitvijo velikega kristalnega globusa. Po 20 letih trdega dela je končno dosegel svoje sanje, za katere so mnogi mislili, da so nemogoče. Z nastopanjem v svetovnem pokalu je pričel leta 1998 z 18 leti, eksplodiral pa je v sezoni 2001/2002, ko je šokantno zmagal slalom v Aspnu s štartno številko 64, istega leta pa celo osvojil mali kristalni globus v slalomu. 9 let kasneje Ivica KosteliĆ osvoji veliki kristalni globus…

 

 

Kmalu je postalo jasno, da vas bo izjemno težko zaustaviti na poti do osvojitve velikega kristalnega globusa. Kako ste se počutili po smuku v soboto, ko ste vedeli, da je globus vaš?

To je bil zelo čustven moment za vse nas, zelo smo zadovoljni, celotna ekipa. Hkrati pa smo bili zelo mirni. Zanimivo je, kako se počutiš, ko dosežeš svoj cilj po 20 letih dela. Nekateri so celo jokali, bilo je res lepo.

Kakšni so cilji za naslednjo sezono, kakšen bo izziv?

V športu osvojiš zlato medaljo, za njo je srebrna, nato bronasta,… a zdravje je zame zelo pomembno. Moram poskrbeti, da bom zdrav, da bom »fit«, nato pa spet lahko poskusim osvojiti veliki kristalni globus. Poleg tega hoče razviti svoj potencial v hitrih disciplinah in biti še boljši.

Za vami je težka in dolga sezona, vaši tekmeci so utrujeni. Kako se počutite fizično?

Nisem v tako dobrem stanju, kot sem bil v januarju. Sem zelo utrujen in imam probleme s kolenom že od Garmischa. A v zadnjih 2 tednih je v redu, opazil sem, da smučam na višjem nivoju, kot v februarju.

In mentalno? Boste bili veseli, ko bodo zadnje tekme sezone končane?

Seveda bom bil vesel. Po drugi strani pa moram biti osredotočen, saj so to še pomembne tekme.

Pravtako vodite v slalomskem seštevku, to bo zanimiv duel med vami in Grangem. Ali je osvojitev velikega globusa kaj olajšal breme z vaših ramen?

Seveda ti osvojitev globusa še poveča samozavest, poleg tega pa mi vodilno mesto v slalomu omogoča, da mi ni treba loviti nikogar, odvisen sem od sebe.

Kakšna bo vaša taktika?

Napad, napad, napad!

Kako pomembna bo zmaga v skupnem slalomskem seštevku za vas?

Na to priložnost sem čakal 9 let, to bi bil moj drugi mali kristalni globus v slalomu. Hkrati je slalom moja najmočnejša disciplina, veliko sem treniral, zato je najpomembnejši zame.

Lenzerheide je težak teren, kar je dobro za vas. Prav tako imate dobre možnosti v skupnem seštevku v superveleslalomu. Hočete osvojiti tudi to?

Ja, drugače ne bi tekmoval v tej disciplini. Napaka v Kvitfjellu me je stala nekaj točk, ampak  vedel sem, da smučam dobro, zato vem, da imam nekaj možnosti v Lenzerheideju. 

Kakšni so vaši načrti za zadnji teden v Lenzerheideju?

Nisem se še odločil. Najbrž ne bom nastopil v smuku in velelslalomu in raje treniral. Ampak še vedno se moram odločiti.

IVICA, ČESTITKE!!!