Hayboecku zmaga v B’hofnu, Kraftu skupna zmaga

Fischer je spet slavil trojno zmago v Bischofshofnu, saj je tokrat slavil mladi Michael Hayboeck pred veteranom Noriakiem Kasaijem in Stefanom Kraftom, ki pa je tudi osvojil skupno zmago novoletne turneje. Tekmovanje je sicer zasenčil grd padec Simona Ammana.

Hayboeck je bil favorit tekme že na začetku, saj je blestel na treningih. Kakorkoli, na zadnji tekmi ga je zasenčil veliki prijatelj Stefan Kraft, saj mu je kljub tretjemu mestu pripadla končna zmaga. “Vedel sem, da je Kraft premočan, da bi ga ujel. Kakorkoli, obema so se uresničile sanje,” je povedal mladi Hayboeck. “Zares lepo je biti doma, a čeprav sem izgubil nekaj metrov, se veselim končne ceremonije,” pa je povedal mladi Kraft, ki šteje le 21 let.

NA tekmi je grdo padel Simon Amman, ki je sicer končal na desetem mestu. Njegovo ravnotežje je bilo ob doskoku preveč nazaj, zato je padel med smuči, z obrazom pa zadel na podlago. Ammann je izgubil zavest, ter končal v bolnišnici, kjer se bo zdravil naslednje dni, tudi zaradi številnih odrgnin na obrazu.