Guide 45+ dobil nagrado Top-Tipp

Avstrijska gorska revija Land der Berge je nagradila Deuterjev nahrbtnik Guide 45+ z svojoj TOP-TIPP oznako. Revija je testirala 11 nahrbtnikov z prostornino od 40 do 55, ki so primerni za večdnevne, tehnično enostavno vzpone, kot tudi višinsko zahtevne vzpone z prečkanjem ledenikov.

Kriteriji in ocene so bili naslednji:

Hrbtišče
Težje ko je breme, bolj pomembna je konstrukcija hrbtišča. Le-ta mora biti dovolj trdna, da enakomerno prenese težo – glavnina le-te mora ležati na bokih in ne na ramenih.

Bočni pas
Ko breme postane težje, morajo tudi ramena nositi nekaj teže – kakorkoli, glavnina mora ležati na bokih. Trik je v tem, da imamo bočni pas pritrjen tesno okrog bokov, hkrati pa se moramo izogniti nekaterih občutljivih točk. Tudi predstavnicam ženskega spola je bila všeč moška verzija Guida 45+.

Oblazinjenje
Poleg distribucije teže je pomembno tudi oblazinjenje, saj slednje definira udobje. Med testom je bil Guide 45+ označen kot eden najmehkejših in najudobnejših nahrbtnikov.

Paščki
Nahrbtnik Guide 45+ ima več prilagoditvenih paščkov, tako da lahko vsak posameznik nastavi nahrbtnik po svojih merah. Kompresijski paščki pa tudi optimizirajo nahrbtnikovo kompaktnost.

Zaključek
Rezultat je jasen: Top-Tipp nagrada gre Deuterjevemu nahrbtniku Gude 45+. Nudi vse kar potrebujete za izlete tako poleti kot pozimi; celotna testna ekipa je nahrbtnik vzljubila.

»Guide 45+ je enkraten. Na hrbtišču ima dve ublazinjeni paneli, ki še vedno omogočata velik pretok zraka. Sistem paščkov in bočni pas omogočata veliko svobodo gibanja. Če povzamem, je to fantastičen nahrbtnik,« sta povedala preizkuševalca Eika in Kurt Bernauer.