Grange nazaj na smučeh

 

Jean-Baptiste Grange, ki smuča na Fischerjevih smučeh, ter Vacuum FIT smučarskih čevljih, je nazaj na smučeh po hudi poškodbi kolena. Ekipa Fischerja je z njim opravila intervju:

Kako je bilo smučati prvi po poškodbi?
Bilo je v redu, smučal sem na slalomskih smučeh, ki so mi nudile res dober občutek, navkljub slabemu vremenu. Z svojim kolenom sem zelo zadovoljen, ne čutim prav nobenih bolečin.

Kakšni so vaši notranji občutki?
Smejim se, ker sem vesel. Seveda me je bilo malo strah, saj nisem vedel, kako bo koleno reagiralo, v poletnih pripravah sem namreč čutil določena nelagodja. Med smučanjem tega ni bilo. Govoril sem tudi z Cyprienom Richardom, ki je imel isto operacijo in tudi on je imel iste probleme.

Kako se počutite pred prvim slalomom sezone v Leviju?
Nevem, Levi je priblizu. Do takrat je le še en mesec in nočem začeti prehitro, rehabilitacija traja dlje. Štartal bom v svetovnem pokalu, ko se bom počutil pripravljenega!

Kakšni so vaši plani v prihodnjih tednih? 
Ostal bo tu v Tignesu, nato pa imam prostih 6 dni, ko bo imel treninge na suhem, mnato pa prihajam nazaj. Upam da bom naslednjič že lahko smučal med malimi vratci.

Na kaj se boste osredotočili med treningom?
Seveda na sigurnost kolena in nato na moj novi material. Med poletjem sem prestopil na Fischer in pomembno je da dobim dober občutek na smučeh.

Kakšne so bile nove smuči danes? 
Ponavadi je zelo težko spet začeti, ampak na novem materialu je bilo vse tako lahko!