Fischer Vacuum Comfort FIT

Fischer se je že uveljavil z revolucionarno tehnologijo Fischer Vacuum FIT

Fischer se je že uveljavil z revolucionarno tehnologijo Fischer Vacuum FIT, a vseeno se pri razvoju ne ustavljajo. Zato so razvili tudi mlajšega brata, Fischer Vacuum Comfort FIT!

Kaj pa je novega pri kolekciji Vacuum Comfort FIT? 

Fischer Vacuum Cofmort FIT so smučarski čevlji, ki so razviti in konstruirani kot „mlajši brat“ čevljev Vacuum fit. Temeljijo na isti tehnologiji, istih materialih in podobnem načinu izdelave – vse z namenom, da se zares prilegajo stopalu.

Razlika je v tem, da se pri čevljih COMFORT FIT Vacuum nogi prilagodi samo spodnji del čevlja, kjer pa se pri večini smučarjev stopala tudi najbolj razlikujejo oz. so najbolj občutljiva na pritisk, ki ga ustvarja školjka čevlja.

Čas priprave čevlja je krajši, Proces prilagajanja se izvede v posebnem postopku na posebni napravi. Kar pa je seveda najpomembneje: maksimalna prilagoditev pomeni tudi idealen prenos moči in s tem hitrejšo reakcijo smuči, manj bolečin in prilaganje tudi tistim smučarjem, ki imajo večne težave s stopali. Tudi notranji čevelj je izdelan v skladu s temi smernicami in zagotavlja maksimalno toplotno izolacijo, podplat pa je anatomsko oblikovan.

V sezoni 13/14 je kolekcija čevljev Comfort fit Vacuum namenjena rekreativnim smučarjem, in smučarkam, saj so trdote čevljev med 70 in 100. Modeli v tej seriji so VIRON COMFORT FIT, FUSE COMFORT FIT in MY STYLE COMFORT FIT. Temu so seveda prilagojene cene teh modelov, s tem pa se širšemuu krogu smučarjev in smučark omogoča, da najdejo sebi primerne smučarske čevlje.

Koncept je že požel več kot pozitivne kritike, saj je prepričal športno žirijo za uvrstitev med najboljše izdelke na največjem športnem sejmu ISPO 2013!