Fischer Aeroshape – za lažje turno smučanje

Vsak turni smučar sanja o smučki, ki je lahka, a hkrati robustna, saj mu to omogoča lažje vzpone, pa vseeno stabilno in varno smučanje nazaj v dolino. Zato je bilo ogromno časa in energije vloženega v Aeroshape – tehnologijo, ki optimizira razmerje teža-stabilnost z pomočjo izjemno prožnih materialov.


Patentirana Aeroshape tehnologija je bila razvita s strani najbolj izkušenih razvijalcev smuči, stestirali pa so jo izkušeni turni smučarji in gorski vodniki, vse z  ciljem optimizacije turnega smučanja.

Kako deluje?

Smučka ni več ravna po širini, temveč zaobljena, saj se je s tem efektivno zmanjšala sama teža smuči. Tako je bilo ob straneh pobrano 50% mase, na sredini pa le 10%. S tem se center energije zbere na sredini smuči po vzdolžni osi, kar se občuti v večji stabilnosti pri smučanju navzdol in seveda manjši teži pri vzpenjanju.

  

Taka oblika pa ima še druge pozitivne stranske učinke. Zaradi zaobljene oblike od robnika do robnika je transfer moči hitrejši, izboljša pa se tudi oprijem robnikov. Zaobljena oblika pa tudi zmanjša upor skozi sneg, ki se zato ne prijemlje, smučka pa lepše drsi skozi sneg.

Najprepoznavnejše smuči z tehnologijo Aeroshape so Alproute 82, Hannibal 100 in Transalp 88! Vsi trije modeli imajo leseno sredico z Rocker Tour geometrijo, kar omogoča še lažji vhod v zavoj in vodenje smučke.