ChromaPop – še večja jasnost barv

ChromaPop je nova Smithova tehnologija, ki nam omogoča, da razlikujemo barve skozi nove Smithove polarizirane leče še bolje in jasneje. Posebna tehnologija omogoča blokiranje specifičnih barvnih valovnih dolžin, kar omogoča našim možganom še hitrejše razlikovanje barv in s tem večjo jasnost.

Kako deluje?

Naše vidno polje sestavljajo tri barve: modra, zelena in rdeča. Vsaka od teh barv ima svojo valovno dolžino, kar pa ne bi bil problem, če se valovne dolžine pri določenih segmentih ne bi sekale (kot je prikazano v sliki). Zato v teh segmentih prihaja do zmed, kjer težko ločimo za kakšno barvo gre in posledično prihaja do vidnih nejasnosti. 


ChromaPop s posebnimi filtri te sekcije enostavno blokira, s tem pa možgani veliko hitreje razlikujejo med določenimi barvami. Barve so tako optimizirane in naše oko jih vidi z res vrhunskim kontrastom 


ChromaPop leče so polazirane z 99,8% učinkovitostjo in 100% UV zaščito, brez adhezivov, kar še preprečuje dodatne razpoke leč. ChromaPop tako zagotavlja visok kontrast barv, barvno filtriranje pri določenih segmentih valovnih dolžin in visoko barvno definicijo veliko bolj, kot ostale leče, ki se uporabljajo v sončnih očalih.