4 Fischerjevi smučarji med 10; slovo Palanderja

Kar se je zgodilo v Leviju, je bilo res neverjetno. Napeta tekma, ki Fischerju sicer ni dala stopničk, le mesta od 4. do 8. mesta, hkrati pa tudi slovo legendarnega Kalleja Palanderja.

 Vse kaže, da je Manfred Moelgg na začetku sezone v res odlični formi. Po stopničkah v Soeldnu, so mu tokrat v Leviju stopničke ušle za las. Za njim je na petem mestu končal kolega tako v reprezentanci, kot na smučeh, Patrick Thaler.

Prava senzacija pa je prišla s strani Reinfrieda Herbsta. Ta je bil po prvi vožnji 31. in je že pakiral opremo za odhod domov, ko s iz komisije sporočili diskvalifikacijo tekmovalca med 30. Tako je Reinfried v drugem teku štartal kot prvi, z vrhunsko vožnjo pa se je zavihtel na kar 6. mesto. »To je bil čustveni vrtiljak, že sem pakiral svoje čevlje, ko sem dobil sporočilo, da bom nastopil. S 6. mestom v prvi tekmi sezone sem že presegel vse dosežke prejšnjega leta. Hvala vsem, ki me podpirajo, še posebej Fischerju!« je dejal Herbst.

Fischerjev direktor SIegi Voglreiter  je bil navdušen: »To je bilo neverjetno, 4 smučarji med najboljših 10, vključno z osmih KosteliĆem. Ne pozabimo še na Byggmarka, ki smuča z našimi Vacuum FIT čevlji!«

Poslovil pa se je tudi dolgoletni Fischerjev smučar, Kalle Palander, ki je odsmučal zadnjo dirko v domačem Leviju. Slovesu so botrovale številne poškodbe in težave z zdravjem. Siegi Voglreiter mu je v spomin podal zlat smučarski čevelj – Kalle Palander Edition, v spomin na uspešne čase.